Журналист издаде присъдата на парламента. Ето какво ни чака

Според Валерия Велева "държавата се тресе заради трусовете в ДПС, Доган трябва да го вземе под внимание"

Журналист издаде присъдата на парламента. Ето какво ни чака | StandartNews.com

Източник: бТВ, архив

Този 50-ти парламент е мъртвороден, затова отиваме на избори. Страната ни е в период на перманентни избори докато сегашната система не се оттече и не дойде нещо новоV констатациите направи пред бТВ журналистката Валерия Велева.

Коментирайки пожеланата от ПП-ДБ среща с президента Румен Радев преди връчването на втория мандат Велева посочи, че "те ще искат от Радев за удължи с 2 месеца невръчването на мандата, тъй като те искали да прокарат някои закони, да направят някои назначения и т.н." Това го няма в Конституцията, но няма и срок за президента - той може да каже, че ще удължи процедурата, каза Валерия Велева и уточни, че "в ПП-ДБ нямат хомогенно мислене дали да вземат мандата, или не".

Що се отнася до Движението за права и свободи Велева уточни, че "за 30 години това, което се  случва в ДПС, не се е случвало досега". Тя обаче даде някои подобни примери от миналото на формацията - отцепването на Мехмед Ходжа със 70 души на делегацията от Кърджали през 1993 г., отцепването на Касим Дал, което, по думите на Велева "беше много драматично, защото той и Доган бяха съкилийници", както и отцепването на Лютви Местан и създаването на партия ДОСТ.

Според Велева "държавата се тресе заради трусовете в ДПС, Доган трябва да го вземе под внимание". Тя уточни, че „именно на ДПС е отговорността за кризата, която постави страната в безизходица".

"Щетата за ПП-ДБ си върви, те няма да могат да направят правителство, всички носят щета в това правителство - и ГЕРБ, защото не можаха да съставят правителство, и ДПС заради зрелищния си разпад", коментира още журналистката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай