Временният шеф на БСП призна! Имало е тайна среща за Рая Назарян

През цялото време Атанас Зафиров говореше завоалирано

Временният шеф на БСП призна! Имало е тайна среща за Рая Назарян | StandartNews.com

Източник: бТВ

Макар и с множество увъртания временният председател на БСП Атанас Зафиров потвърди пред бТВ, че снощи се е състояла тайна среща в НДК между "Продължаваме промяната-Демократична България", "Има такъв народ", ДПС-Доган, "Възраждане" и БСП, където е било обсъждано отстраняването на Рая Назарян от председателския пост на Народното събрание. Разговорите обаче били единствено в контекста на постигане на мнозинство за правителство, а съгласие явно не е било постигнато.

През цялото време Зафиров говореше завоалирано, но без да иска в един момента каза "тази среща беше обвързана..."

Запитан имало ли е такава среща, той отговори:  "Че то това новина ли е? Аз видях снимки на хора, които влизат в един паркинг. Ако си говорим за необходимостта от общуване на партиите в парламента и необходимостта от излизането на тежката политическа криза, в която се намираме, то аз бих адмирирал такава среща, ако е имало такава, то тя е била в такъв контекст. Трябва да бъдат намерени такива решения. Тези решения могат да бъдат различни, в това число и кадрови."

"Тази среща беше обвързана с определен контекст, ако има разговор за смяна на председателя на Народното събрание, то този разговор може да бъде единствено и само в търсенето на работещо мнозинство и подкрепило работещо правителство. Това не може да е самоцелен акт", каза още Атанас Зафиров. 

На въпрос дали е било обсъдено кой ще замести Назарян той отговори: "Пак казвам, за да се стигне до обсъждане на подобна тема трябва да е ясно дали това Народно събрание може да сформира работещо мнозинство, за съжаление към днешна дата няма още такива изгледи и такова потвърдено мнозинство. Стигне ли се до това могат да бъдат коментирани всички позиции, в това число и председателят на Народното събрание."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Слави се намеси. Каза истината и сложи край на слуховете

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай