Волен Сидеров: Връщането ми в политиката е повик на деня

Автентичен съм и го разбраха, тъй, както схващаш след време, че гаджето от гимназията ти е истинската любов, а не силиконката , за която си се оженил, казва лидерът на "Атака"

Волен Сидеров: Връщането ми в политиката е повик на деня | StandartNews.com

-    Г-н Сидеров, видях ваш клип в тик ток, Вие на бял кон заявявате , че се връщате. Някои го приеха като театрална шега, всъщност вярно ли е?

-    Всяка шега се ражда върху зародиш на истинска история, така че – да, връщам се в политиката, налага се. През 2005-та направих партия, защото много хора го пожелаха, казваха:  хубаво говориш, но направи партия да те следваме. Наложи се...Сега пак се налага...

"Минах през всички изпитания"

-    А ще ви следват ли достатъчно хора, както през 2005-та? Ще влезете ли в парламента?

-    Има голям интерес към мен и идеята, която превърнах в партия преди около 20 години. Виждам този интерес всеки ден – на живо по улицата, както и в мрежите – ютюб, фейсбук, тик ток, където поддържам редовно рубриката „Свобода с Волен Сидеров”.  

"2006 г. АТАКА беше единствената партия, която протестира срещу американските бази"

В някои случай отделни силни моменти от коментара ми набират над 500 хиляди гледания. Много често чета или чувам репликата: „ Хайде, бе! Къде се изгуби, има нужда от такива като теб, помня ти онова изказване в парламента пред чуждите дипломати, никой не е говорил като теб оттогава... 

-    Имате ли конкуренция на политическия терен, появиха се доста нови партии във вашата ниша – Възраждане, Величие и други...Как ще убедите хората, че сте по-добър от тях?

-    Не се покриваме като изважданчета, макар на някои да им изглежда така. Всеки е полезен в своята бразда. Тези, които сочите, са по-млади от мен, носят заряд, амбиция и аз ги гледам като последователи, а не като конкуренти.

"Поставях проблемите на народа преди всичко"

В нашия български случай, проблемът е в разпиляването на енергията, а не че има различни по възраст и външен вид лидери. Лидерството не се учи по учебник, макар че има такива наръчници. То изисква да носиш дълготраен и силен импулс за действие, свобода и умение да общуваш с хората и кристално ясни идеи. Един от тези елементи да липсва и следва провал.

-    Провал ли беше при Вас отсъствието Ви от политиката?

-    Провал е ако загубиш смисъла на съществуването си, на земния си път и на способността да обичаш. При мен не се е случило. Има височини и спадове, но те са повод за размисъл и изводи при умния човек, не повод за истерия и драма. Питахте ме дали ще вляза в парламента.

"Въпреки, че съм грешник, Господ ме дари с прекрасно семейство"

Има сериозна вероятност за това. И тя идва от факта, че за хората съм разпознаваем и с доброто и с негативите, но той и народът помъдря и разбра, че съвършени хора в политиката няма, както изобщо в живия живот. И на фона на несъстоятелните фигури, които се изредиха през последните години в политиката, явно аз съм им нужен на хората.

Това е както си се подлъгал от силния грим и пищните форми на някоя жена, жениш се лекомислено за нея, за да разбереш след време, че старото гадже от гимназията май е най-истинско – без силикон.

-     Правехте големи митинги преди време...Имате ли хора около себе си, за листи, за публични изяви?

-    Изглежда, времето на митингите мина. Освен това, аз събирах по 30 – 50 хиляди в центъра на София и в новините на монополните телевизии нямаше и кадър. Затъмнението беше пълно. Но сега всичко е в мрежите, митингите са там. Все пак, 500 хиляди души на площада не съм събирал. Сега ги събирам във Фейсбук, ТикТок и Ютюб.

"Много хора помнят ярките ми думи от трибуната и искат пак да ги чуят"

При листите се получи приятна изненада за мен, че има доста „спящи клетки” на стари атакисти, които въпреки изкушенията от други партии, не са мръднали. Появиха се (и то пак от мрежите) нови, млади и мислещи българи, които искат да са с Атака и с мен. И те са разбрали вече, че сме колониална територия, че златните ни и всякакви други залежи, се изнасят и носят милиардни печалби на чужди компании, че всичко, което генерира пари у нас е в чужди ръце  – ток, мобилни оператори, бензиностанции, банки, супермаркети и носи печалба не на България, а на други икономики.

След което установяваме, че сме най-бедни в ЕС и с най- ниски доходи. Само със златните си залежи за над трилион долара, можем да бъдем един Кувейт в Източна Европа, с по високи средни доходи от Австрия и Франция. Някой трябва обаче да го извоюва това, колонизаторите ни от Запад няма да ни го дадат на тепсия, няма да се откажат от милиардните си печалби от наивните българи. Да не говорим, че няма по-мазохистична държава от нашата, която дава четири безплатни военни бази на САЩ вече 18 години, докато Турция и Филипините вземат по 900 млн или милиард долара годишно от такива бази.

Но аз съм против изобщо да има чужди бази на наша земя и бях първият и единствен политик, който протестира още през 2006, когато ни ги насадиха. От тези гнезда може да започне гореща фаза на война и ние да бъдем въвлечени бързо и неочаквано в нея. Ей така, както си караме безгрижно тротинетките, да хукнем да търсим скривалища.

-    Не плашите ли хората така?

-    Не, събуждам ги от летаргичен сън. Затова и съм им нужен на трибуна, от която се чува моят глас. А този глас е глас на истината, защото няма човек, който да не ми е казал: „Абе каквито и грешки да си правил, важното е, че говориш истината...” А в Евангелието е казано : познай истината и ще бъдеш свободен...
 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай