Верен ортак на Доган и кандидат депутат остава в ареста

Това е кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер

Верен ортак на Доган и кандидат депутат остава в ареста | StandartNews.com

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста, реши хасковският съд, съобщи БНТ.

Искендер беше задържан по проверка на дейността на хотелски комплекси, финансирани с европейски средства. Той вече е кандидат за депутат в листата на Алианс за права и свободи: фракцията на ДПС, която подкрепя Доган.

Магистратите днес обаче не се произнесоха по същество и следващото заседание е насрочено за 3 октомври. Като причина посочиха нуждата от съдебно медицинска експертиза. Срещу Искендер е повдигнато обвинение за неправомерно усвояване на евросредства.

Централната избирателна комисия (ЦИК) дава разрешение за задържането на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, регистриран като кандидат за народен представител в изборите на 27 октомври, предложен от коалиция „Алианс за права и свободи“. Това се съобщава в решение на ЦИК с дата 23 септември, изпратено до медиите.

Според разпоредбите на Изборния кодекс регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без разрешение на ЦИК.

Акцията по претърсване в имоти на Мюмюн Искендер и в общината се проведе в петък. Той е задържан заедно със сина си и служител на общината. Дъщеря му е с мярка "парична гаранция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OmeX
преди 8 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи