Външно удари по масата! Отговори остро на Скопие за бруталните обиди

Нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога

Външно удари по масата! Отговори остро на Скопие за бруталните обиди | StandartNews.com

Външно министерство удари по масата. МВнР остро отговори на Скопие за поредните брутални обиди към България и българите.

ВИЖ ОЩЕ: Скопие мина всички граници! Нарече ни "мизерници"

По повод поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон, заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети неофициално миналата седмица България и се срещна с президента Румен Радев, който забърка страната ни в международен скандал покрай визитата й. Силяновска посети София по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди. В петък Радев загърби трагедията със загиналите по време на тренировка за авиошоу бойни пилоти и отиде да се снима с Давкова, която е известна с антибългарските си позиции. За гърба на двамата бяха знамената на България и ЕС. Скопие направи огромен скандал защо на фотото от неофициалната среща липсва флага на Северна Македония.  

Република Северна Македония е подготвена да изгражда добросъседски отношения, „но когато червените линии са преминати, на българския посланик ще бъде връчен демарш”, каза преди дни премиерът на страната Християн Мицкоски в отговор на въпрос, свързан с липсата на държавното знаме на Република Северна Македония на снимката на президента на страната Гордана Силяновска и българския президент Румен Радев на срещата им в София в петък.

Днес Скопие мина всички граници. Македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски нарече българите "мизерници". 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай