В БСП видяха ключа към промяната в политиката у нас

Борислав Гуцанов каза, че Корнелия Нинова е затворена страница за партията

В БСП видяха ключа към промяната в политиката у нас | StandartNews.com

Отстъпването крачка назад на утвърдените леви лидери е "големият скок и голямата магия", която се е случила в лявото обединение за тези предсрочни избори. Обединението е безалтернативен път и ключ към промяната в България, заяви председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов.

"Винаги съм бил радетел на това обединение. За жалост, не сме успявали да стигнем до онова, което в момента се случва. Трябва да има критична точка, за да може да стане това обединение", обясни той.

Гуцанов каза, че Корнелия Нинова е затворена страница за партията. Всеки си има вина за вътрешнопартийните крамоли, но това не можеше да продължава, отчета той.

Относно присъствието на Евгени Минчев в листите от гражданската квота Гуцанов обясни, че това е станало по настояване на софийската градска организация заради ясните му послания по темата с джендърството.

"Наталия Киселова е гражданска квота. Народното събрание има неистова нужда от опитен конституционалист", допълни той.

По думите му, целта е била профилът на бъдещата парламентарна група да включва специалисти от всички области.

Запитан има ли хора на Пеевски в листите Гуцанов призова тези, "които се правят на големи борци срещу г-н Пеевски да обяснят как с него управляваха и с него промениха Конституцията". Според социалиста "малко в повече идва сега да се опитват да пришият БСП".

И.ф. председателят на БСП Атанас Зафиров също отхвърли твърденията за задкулисие в левицата от страна на Делян Пеевски.

„Всеки може да твърди всякакви твърдения, но нека каже основанията за това. Повтаря се опорката, че Кирил Добрев бил в някаква зависимост от Пеевски. Знаете ли къде ще води листата Кирил Добрев – в Благоевград. А кой води листата на ДПС там? Делян Пеевски. Как си представяте тази работа“, запита Зафиров в интервю за БНТ.

Имаше напрежение между БСП и президентската институция, призна той. По думите му безплодната конфронтация с президента през последните години не доведе до нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай