Урсула фон дер Лайен подгря ГЕРБ за евровота (СНИМКИ)

Председателката на ЕК говори пред събитие на ГЕРБ-СДС, представящо кандидатите им за евровота

Урсула фон дер Лайен подгря ГЕРБ за евровота (СНИМКИ) | StandartNews.com

Крайни политици заплашват Европейския съюз и традиционните сили трябва да им се противопоставят, стана ясно от изказване на водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен пред форум на ГЕРБ в Пловдив.

"Бойко ми разказа с гордост историята за толерантността на българите. Ярък неин символ  се намира в сърцето на центъра на София - в рамките на 1 кв. км са разположени православна църква, синагога, джамия и католическа църква. Всичките една до друга! Това символизира силния дух на толерантност на България и Европа. Нека го запазим", призова фон дер Лайен.

"Но ние също така помним, че не винаги е било така. Ето защо бащите и майките, основатели на Европейския съюз, са заложили европейските ценности в нашите договори. Но днес тези ценности отново са застрашени от екстремисти и демагози. Независимо дали става дума за екстремисти от крайната левица или от крайната десница. Независимо дали става дума за „Алтернатива за Германия", за „Национално обединение" във Франция, за "Конфедерация" в Полша или за „Възраждане" тук, в България. Те искат да погазят ценностите ни и да разрушат нашата Европа. Но ние от ЕНП никога няма да позволим това да се случи. Защото "Съединението прави силата", категорична бе председателката на Европейската комисия на срещата си със симпатизанти на ГЕРБ в Античния театър.

Фон дер Лайен, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ЕНП Манфред Вебер бяха посрещнати с викове "Победа" в Античния театър в Пловдив.

Пръв гостите приветства кметът на Пловдив Костадин Димитров, а след него думата взе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. „Европа е родината на гражданите, а ЕНП обръща специално внимание на това, неслучайно ние казваме „европейски начин на живот". Ние трябва да убедим и евроскептиците, че Европа като люлка на мира и благоденствието е обърната към всички онези, които искат да станат част от Европейския съюз", каза Желязков.

„Здравейте, приятели, здравейте, България!", каза на български лидерът на ЕНП Манфред Вебер и подчерта, че ГЕРБ е партията на стабилността у нас. „Знам, че ГЕРБ ще победи. Когато хората избират ГЕРБ, гласуват за най-голямата партия в Европейския парламент", добави той.

Желязков даде думата на Мария Габриел. "Г-н Борисов, присъствието на Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен е доказателство за уважението към вас и хората, които подкрепят ГЕРБ", каза тя.

"Европа няма да воюва, ЕНП не трябва да допуска повече войни в Европа. Не трябва да има изключване на граждани. Имаме амбиция конкурентността на Европа да е водеща по качество на стоки и услуги. Процесът на разширяване е основен, включване на Западните Балкани, на Украйна, на Молдова и на Грузия. Това е възможно, когато има не авторитарни лидери, а лидери с авторитет като Бойко Борисов", подчерта Габриел.

Тя акцентира, че присъствието на Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер в Пловдив е жест на уважение към Бойко Борисов. ГЕРБ и ЕНП знаят каква Европа искат, за да може ЕК да показва посоката, а в България да има полза гражданите и регионите.

"Скъпи Манфред, заедно сме отстоявали Европа да е по-силна и днес, Манфред, имаш зад себе си екип от кандидатите на ГЕРБ-СДС, които са символ на експертиза и знаят как да защитават позициите на ЕНП в ЕП", заяви Мария Габриел.

„Скъпи Бойко, скъпи Манфред, скъпи приятели от ГЕРБ, и, разбира се, скъпи кандидати за европейските избори, радвам се да бъда тук в Пловдив с всички. За мен е особена чест да говоря пред вас в ден, когато отдаваме почит към паметта на националния ви герой Христо Ботев, който е загинал на вчерашния ден преди почти 150 години. Поетът, който се бори, живя и умря за свободата и независимостта на България. Благодаря Ви, скъпи приятели, че имам честта да бъда с вас на този специален ден!", заяви в началото на речта си Урсула фон дер Лайен.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер са за първи път заедно в България. „Това показва колко е важна страната ни в Централна и Източна Европа. Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства, които взимаше и когато Великобритания беше част от Европейския съюз", обърна се към европейските лидери той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ами
преди 4 седмици

това е отвратително

Откажи