Туристките от ЦИК се скриха, отменят брифинга на комисията

Според юристи Камелия Нейкова трябва да напусне комисията заради конфликт на интереси

Туристките от ЦИК се скриха, отменят брифинга на комисията | StandartNews.com

Двете туристки от ЦИК – председателката Камелия Нейкова и говорителката Росица Матева, които в разгара на юридическите безумия на комисията се оказаха в Азербайджан, се скриха от медиите. Те отмениха редовния брифинг на комисията. Отложиха го за вторник,14:00 часа, с измисления аргумент, че днес има пленарно заседание и на някого от парламентарните групи може да му потрябва така наречената “трибунка” – мястото за изявления в НС.

В сградата на бившия Партийния дом обаче има предостатъчно място, за да се съберат медиите за изявления и на ЦИК, и на партиите.

Миналия четвъртък беше официално заявено от ЦИК, че в изборния период ще се провеждат пресконференции всеки четвъртък от 14:00 часа.

Към членовете на ЦИК има куп горещи въпроси, особено около правния абсурд, който комисията забърка с регистрацията на ДПС-Ново начало и опитващите се да ги спрат за изборите деребеи на Ахмед Доган.

Както „Станддарт” вече разкри Камелия Нейкова е в конфликт на интереси, тъй като е била зам.-председател на партията на Николай Цонев, който сега е мандатоносител на коалицията на доганистите „Демокрация, права и свободи”. Според юристи Нейкова незабавно трябва да напусне ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Защо толкова много партии,а само две
преди 1 седмица

Защо толкова много партии,а не само две както по целия свят .нали за всичко се сравняваме с някого.това вашето многопартийни не е политика а махленщина

Откажи
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Една от най-малките държава в Европа с най-много на брой партии. Да се вдигне поне на 6% коефицциента за влизане в парламента. Да се проверява образователния ценз на всеки кандидат за парламент.

Откажи
jeliazko3y
преди 1 седмица

Партийни, партийци крадлива паплач!

Откажи
Пловдивчанин
преди 1 седмица

И какво излиза- Честноста на изборите въобще не зависи от това кой е министера на МВР, а от това кой ще е ШЕФА на ЦИК определян от новия тандем: президента Радев и Доган.

Откажи