Топ психолог разнищи Румен Радев! Каза тежката истина

За човека, който трайно разделя обществото

Топ психолог разнищи Румен Радев! Каза тежката истина | StandartNews.com

Известен психолог каза ключови думи за настоящия ни държавен глава.

Човек, който системно толерира разделението в обществото, е трудно да бъде квалифициран като държавен глава. ... Когато говориш по този начин, настройваш емоционално една група от обществото срещу друга. Обществото се талибанизира, Това е ефектът - настройване на хората един срещу друг.

Това каза пред БНР психологът Росен Йорданов за изявленията на президента Румен Радев от последните дни, свързани с войната на Русия срещу Украйна и помощта, която страните от ЕС и НАТО оказват на Киев, за да се защитава.

Той подчерта, че рейтингът на Радев е най-ниският, който е имал български президент от началото на демократичните процеси в страната, "което говори много за него".

"Разрушиха се неща, които не биваше да се рушат. Когато хората живеят заедно, винаги има път назад, но много трудно ще се възстановят доверието между хората и човещината", каза Йорданов и уточни, че има пряка връзка между доверието и индекса на щастието:

"Когато рушиш доверието между хората и към институциите, създаваш общество от хора, които започват да се държат много лошо един с друг. ...

Ние преминахме през изпитанието на истерията и на липсата на разум. Мисля, че полека и разумът се завръща. Обществото има сили на самосъхранение, вярвам в това".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Благой
преди 3 месеца

Този е поредния, самозван, платен "лайномет" !!!

Откажи
Жтнг
преди 3 месеца

Този е най поръчковия психолог политически надупен

Откажи
ТРЯБВАЛО Е
преди 3 месеца

Този бездуховен с маниакално его е предвиден от .... да продължи отслабването на народа ни - НИКОЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ПОЗВОЛИ СИЛНА БЪЛГАРИЯ!

Откажи