Тежка прогноза от Борисов. Ето какво ни чака след изборите

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и управлението в София

Тежка прогноза от Борисов. Ето какво ни чака след изборите | StandartNews.com

"Нямаме ли над 70-80 депутати – правителство няма да има", предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и призова за мобилизация на електората.

Борисов продължава срещите си с актива на ГЕРБ, като тази вечер се срещна с хората в район "Искър" на София. Редом до него застанаха шефката на парламента Рая Назарян, бившата кметица и настоящ депутат Йорданка Фандъкова и Даниела Райчева, която е областен координатор на ГЕРБ в София-град.

"При сериозна надпревара между кандидатите на ПП и ГЕРБ, Еврокомисията избра нашия кандидат. Това е хубаво да се знае. По-подготвения кандидат. Ресорът, който дадоха, най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП", посочи Борисов.

"Неслучайно само при ГЕРБ дойдоха и председателят на ЕК г-жа Фон Дер Лайен, и председателят на ЕНП Вебер. Само при мен. Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати. Ние сме скромни, години наред само сме работили, все нещо да направим. Забравяме да се хвалим, да покажем какво сме направили. Хората, залисани в ежедневието забравят. Упреквам нас, че не го напомняме и показваме. В това отношение няма кой да се съревновава с нас. Нашите евродептутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии - по правосъдие, на LIBE. Така ли се дават на една държава такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже са едно и също на 4-5 места това се запомня. Как се слагат хора на най-водещи позиции, ако хората се съмняваха в нас, щяха да сложат от тях", отговори той на критиките срещу ГЕРБ.

Според Борисов ресорът, който Захариева е получила е важен за българите. Той си пожела процедурата да мине добре и в Европейския парламент.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и управлението в София. "Управление" в кавички го слагам. Освен проектите, които завариха от Фандъкова, няма", критичен бе той към кмета Васил Терзиев.

"Изрязаха на 50-60 г. дървета, брутално, а говорят за Зелена София", гневен бе той по казуса с "Опълченска". "Ние на кампании садяхме по 10 000 дървета по страната, може ли да отрежеш 40-50-годишно дърво и да викаш, че посадих две млади. Те могат само да се хранят от враждата и сблъсъка", заяви той по адрес на ПП-ДБ-СС.

И в парламента било така - всички искат хем да работят с ГЕРБ, хем да се сблъскат с тях. Не е хубаво така, не е правилно, каза Борисов. И поръча на своите да напомнят на хората какво е направено за тях и какво могат да гарантират, че ще се случи ако гласуват.

За парите по плана за възстановяване той каза, че Томислав Дончев мислел, че има 5% някакви плащания. "Те си бяха написали в плана олигарсите, които да получат милиарди. Затова забуксува всичко , че им се скараха олигарсите. Затова извадиха санирането от плана. И метрото на софиянци, които се водят 500 хиляди", продължи той с атаките към ПП.

"Не знам коя държава в Европа може да изкара по-добро метро от България", попита той, а в залата му отговориха Осло. "Осло и Норвегия ги познавам по-добре от Дружба", вметна Борисов и поиска да се разгледа цената на съоръженията на километър.

"Ако не е поне 3 пъти по-скъпа с коефициент цена, ние сме не на първо, а на най-първите места. Сложете цена на километър и ще видите разликата между Осло и София. Аз съм го откривал по етапи с Барозу, Жан Клод Юнкер, Ромпой. Да го има го дължат на нея, мен на вас. Защо Белград няма метро", попита още Борисов.

Разказа как разкопал бензиностанцията на една силова групировка и им казал: "Път може да няма, ама и бензиностанция няма да има." И те кандисали, ама му пратили прокурори. Така станала първата част на южната дъга на Околовръстното.

Освен София Борисов определи и Пловдив, Хасково и Варна като задръстени от движение градове, нуждаещи се от околовръстни.

"Ако управляваме, ще излеем първи бетон на 7 и 8 реактор в Козлодуй, с най-съвременната технология на Уестингхаус, с най-големия строител в света - Хюндай, но пак трябва стабилност", закани се лидерът на ГЕРБ.

Обеща да се бори за ниски данъци, справедливост и тежки наказания за източването на ДДС.

Границата е пробита, смята бившият премиер. Проблем било, защото като хванели нелегални мигранти, минали от България, те казвали от къде са дошли. "Най-лесно за тези държави е да кажат: Айде, откъдето сте дошли - на първата европейска граница. Ние нямаме като Гърция острови да ги настаним, ще са по центровете. Ще падат правителства", предупреди Борисов.

И уточни, че не упреквал хората в МВР - на всеки 2 месеца имали нов министър, който си водел екип и сменял всичко надолу, това се случвало вече 4 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Дони
преди 1 ден

Всяка новоизбрана партия идва на власт с хората си ,с които сменят държавните чиновници,а те от своя страна сменят надолу по веригата и така вече години наред и,ако се направи точна справка ще се отчете,че държавните чиновници са повече от необходимото.Така нашата държава стана "чиновническа" държава ,работещите намаляха за сметка на чиновниците...

Откажи
ОцелялОтЧуматаГРОБ
преди 1 ден

Ако Асфалт паша ме беше прокудил от ГРОБ Цвъко (Молитвената Закуска) уж заради някакъв си асансьор, ,а в същност беше от страх, че може да го измести, всички избори щеше да печели партията на айдуцитв,сиреч ГРОБ, и то не с 70-80 депутати.Цвъко знаела как да прави шашмите и с бюлетините, и с протоколите, и с машините, и с ромите.

Откажи