Страшни драми в БСП! Наказват Нинова, тя си тръгва

Отиват на коалиция с 15 партии

Страшни драми в БСП! Наказват Нинова, тя си тръгва | StandartNews.com

Страшни драми в БСП. Пленумът на партията възложи на Изпълнителното бюро да намери възможности за наказание на Корнелия Нинова и хората около нея за неспазване решенията на партията и за уронването на престижа й през последните седмици. Според устава на червените това наказание се нарича партийно въздействие.

Днес пленумът на БСП се събра, за да вземе решение как партията ще участва на изборите. Хората на Нинова Георги Свиленски и Иван Ченчев обявиха заседанието за нелегитимно. Според тях пленумът е започнал с регистрация на хора, които не са членове на Националния съвет, дори не били членове на партията. Те изразиха притеснения, че списъците могат да бъдат дописани.

Новото ръководство, начело с Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов пък им отговориха с искане за наказания.

Идеята е на следващо заседание на партийния пленум Нинова и въпросните лица да бъдат поканени.

Имаше предложения и голяма подкрепа такова наказание да бъде наложено още на днешното заседание, но се постигна съгласие да им се даде възможност да бъдат изслушани преди да се вземе решение, за да се спази партийния устав, разказаха запознати.

"БСП ще се яви в коалиционен формат на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това реши Националният съвет на партията. Обмислят се име и формат, по който да бъде създадена коалицията”, каза след пленума Зафиров, който е временно изпълняващ функцията председател на БСП.

15 партии са потвърдили желанието си за участие в тази коалиция, поясни той. „В диалог сме с още няколко, за мен оптимистичният брой е 20, но държим те да са с доказана тежест в българския политически сезон”, каза Зафиров.

Няма информация дали Нинова ще остане в партията, каза още Атанас Зафиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай