Страх скова деребеите. Звънят на премиера, топят България в Европа

Чакъров притеснен, Ибрямов изнервен, зор мъчи Илхан Кючюк

Страх скова деребеите. Звънят на премиера, топят България в Европа | StandartNews.com

Доганистите явно имат много какво да крият, щом започнаха да топят България пред Европа и да наричат проверките на правосъдието злоупотреба с власт.

Страхът скова деребеите след акцията на антимафиоти и НАП за източване на огромни средства от бюджета чрез измами с ДДС. Конфискуван бе джипът на Джейхан Ибрямов, депутат от фракцията „Аталай-Чакъров“, чийто автомобил се оказа собственост на една от фирмите, ощетили държавата с 9 милиона лева.  

Видимо притеснен, Джевдет Чакъров се ожали пред медиите, че били подложени на натиск от различни държавни институции, а после тръгна да звъни на пожар на премиера Главчев, за да спира акциите срещу Доган и хората му.

Не по-малко изнервен бе Ибрямов, който след като държавните органи му отнеха мощния джип Рейндж Роувър, реши да не бие на очи с раздрънкан Мерцедес. Но пък той се оказа с тъмни стъкла, в нарушение на закона. Нещо повече – репортер на ПИК стана свидетел и за малко не пострада при недопустимо влизане на автомобила в насрещното движение. Това резервира скорошна среща на депутата с органите на реда.   

Голям зор мъчи и Илхан Кючюк. Евродепутатът, за когото наскоро бе сезирана европрокуратурата от журналиста Илхан Андай за злоупотреби с евросредства, рано сутринта пусна прессъобщение, че сезира Еврокомисията за притеснение от зачестилите проверки на институциите. Дали е забравил резкия тон на ЕК в последния си доклад точно преди месец: че България е без напредък срещу корупцията? Така че, едва ли има шанс да убеди ЕК, че законните проверки на правосъдието са нещо като злоупотреба с власт. По-скоро ще се възприеме от Брюксел като поредното топене. Хората на Доган натрупаха завиден опит в това поле, запазено за умнокрасивитета години наред.

Страхът на деребеите отеква от Брюксел та до Кърджали, където много преди раздорите в ДПС, институции започнаха проверки в региона заради сигнали и огромни борчове на общината, натрупани по времето на кметуването на Хасан Азис.  24 Родопи разкри, че именно бившият кмет настоявал за „шум за проверките и ревизиите в Кърджали“. Е, явно софрата при Азис е била голяма и богата щом, за да не я разбутват, Чакъров звъни на премиера, а Кючюк - размахва пръст с Брюксел.  

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Базукоебец
преди 3 седмици

Ма ма та ви пеевскогъзоблизачи гнусни.Още малко ще пишете простотии.Бащицата ви дебелоутробен до няколко месеца ще бъде натъпкан или в затвора или на ма ма си у г ъ за ,от където се е пръкнал.

Откажи
sadbina
преди 3 седмици

пикайте газ комуняги хаха

Откажи