Стотици кюстендилци блокираха столичен булевард заради Бат Сали

Стотици кюстендилци блокираха столичен булевард заради Бат Сали | StandartNews.com

София. Малко преди 12 ч. около 500 души блокираха бул. "Цар Освободител" в София, предаде агенция „Фокус". Протестът е насочен срещу избирането на Александър Методиев от ДПС, известен като Бат Сали, за депутат от 19 МИР. Протестиращите заявиха, че искат да попречат на Методиев да положи клетва като народен представител. С тях е и кметът на Кюстендил Петър Паунов, както и председателят ма общинския съвет Иван Андонов. Най-отпред на шествието в района на храм-паметника "Св. Александър Невски" е и евродепутатът от ВМРО - БНД Ангел Джамбазки.

Протестиращите развяват българското знаме, като част от лозунги им са: „ Бат' Сали ни тури и Кюстендилския мир разтури", „Кюстендил казва не", „Не искаме Бат' Сали и протестираме", „ Мая, ти ни лъжеш най-добре", „Не на Бат' Сали...! Не на подмяната!".

Малко след 11 ч. протестиращите блокираха движението на бул. „Христо Ботев". Шествието се отправи към централата на ДПС, от чиято листа е избран спорният депутат, а след това продължи към Народно събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Александър Методиев за депутат с незначителен брой гласове в определен избирателен район. Пъвото заседание на новия парламент ще започне в 14.00 ч.

В района има засилено полицейско присъствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай