Става нещо невиждано на честването на Съединението

Да се разделим с всичко, което спира и разделя нацията, заяви в речта си Радев

Става нещо невиждано на честването на Съединението | StandartNews.com

Българската национална телевизия предава на живо честванията за 139 години от Съединението на България. В коментара на живото предаване беше съобщено, че в церемонията има нещо, което е необичайно и много рядко срещано в българския държавен протокол.

Става въпрос за това, че на едно място присъстват президента Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев и председателят на Народното събрание Рая Назарян.

Нещо повече. За първи път от много празнични церемонии политиците демострираха единство, а словата и на президента, и на кмета на Пловдив нямаше нито нотка заяждане. 

Дано духът на Съединението по-дълго се запази в политическото ни пространство и даде разум и отговорност на държавните мъже, коментираха пловдивчани, присъствали на церемонията.

Да се разделим с всичко, което тежи и спира нацията в нейното развитие напред и най-вече, когато дойде и нашето време и когато самите ние застанем пред взискателния взор на потомците, да можем с лекотата на изпълнен дълг да повторим думите на министър-председателя Петко Каравелов: „Ние извършихме това, което можахме и което можехме", заяви в речта си президентът.

Поклон пред радетелите на българското Съединение, да живее единна и свободна България, завърши изказването си Радев.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Габи
преди 1 седмица

Какво ще каже чалгаджията за неговото лицемерно участие в политиката?Защо във всички избори той е водач на листа, а никога не стана депутат?Лиземепието на такива като Слави е отвратително, но все още се намират неграмотни будали които му вярват на лъжите.

Откажи