Стана ясно кой стои зад "Величие". Една жена се връща в парламента (СНИМКА)

Тя има опит с партийни структури от 1998 г.

Стана ясно кой стои зад "Величие". Една жена се връща в парламента (СНИМКА) | StandartNews.com

Кой е моторът на проекта "Величие" и как така една тик-ток партия влетя в парламента? Оказа се, че една жена с огромен партийно-организационен опит е в центъра на политическата организация на Николай Марков и Ивелин Михайлов.

Виктория Василева: Срещу ИТН имаше добре планиран сценарий

Виктория Василева. Тя бе дълги години дясна ръка на Слави Трифонов, човекът който направи структурите на ИТН. През 2021 г. Василева бе избрана за главен секретар на партията. Тя бе четири пъти депутат, като накрая стана зам.-председател на групата на ИТН и зам.-председател на Народното събрание. 

През юли 2022 г. Виктория Василева напусна партията и парламента. Сега тя се връща отново в Народното събрание, но вече като острие на новата парламента група "Величие". 

Василева отрича да е строителят на "Величие". Но в тази партия едва ли има по-подготвен от нея човек в съставянето и управлението на партийни структури. Тя се занимава с това още от 1998 г., когато бе депутат от СДС. До 2003 г. Василева бе в ръководството на младежкото СДС и работеше със структурите по места.

Наричат я ученичка на Христо Бисеров. Тя не крие, че е научила много от него.

Сега Виктория Василева ще се срещне отново с бившите си съпартийци от ИТН. Кръстосването на шпаги предстои.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай