След изказване на Лена Бориславова - лъсна раздор в Промяната

ПП-ДБ ще сложат на масата управленска програма, но антикорупционната част от тази програма била елементът, от който нямало да се откажат

След изказване на Лена Бориславова - лъсна раздор в Промяната | StandartNews.com

Източник: бТВ

В коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" очевидно има раздор. След като преди дни Асен Василев заяви, че формацията няма да подкрепи правителство с мандата на очертаващата се първа сила ГЕРБ, днес в интервю за бТВ Лена Бориславова го опроверга.

По думите й в ПП-ДБ имат едно важно условие това да се случи - министър-председателят не трябва да е видна политическа фигура. Ако това условие е изпълнено, правителство може да се случи и с мандата на ГЕРБ, увери депутатката.

"Не сте разбрали правилно думите му", отговори Бориславова на водещата Мария Цънцарова по повод изказването на Асен Василев. "Ние искаме премиерът да е надпартиен", настоя тя.

Противоречивото й изказване бе, че Бойко Рашков не бил ярка политическа фигура, когато станал министър на вътрешните работи. Коментарът й беше на въпрос кое е по-добре - начело на МВР да е професионалист като Калин Стоянов или виден политик като Бойко Рашков.

Бориславова увери, че от ПП-ДБ ще сложат на масата управленска програма, но антикорупционната част от тази програма била елементът, от който нямало да се откажат. На фона на скандалите с Митниците и пуделите с пачките, не стана ясно какво точно е заложено в антикорупционния им елемент.

Лена се измъкна от въпроса как така шефката на Митниците Петя Банкова, назначена от ПП-ДБ на поста, се е озовала в ареста заради покровителството на контрабандисти. И дали се притеснява, че арестуваният в Сърбия Николай Николов-Паскал може да разкаже интересни подробности за корупционната схема.

"Нямам притеснения. 30 години процеси и корупция не се спират за 6 месеца", заяви юристката. По думите й въпросният канал съществувал много преди появата на "Продължаваме промяната" - как обаче Петя Банкова се е озовала на едни от най-високите позиции в него, Бориславова не отговори.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
кеШ
преди 17 часа

тъп неграмотен курволяк

Откажи