Слави избухна! Първи думи след избора на Назарян

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат

Слави избухна! Първи думи след избора на Назарян | StandartNews.com

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира решението на партията да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента в публикация във Фейсбук. Той заяви, че ИТН има намерение да предложи експертно правителство, ако им бъде връчен мандат, затова трябва да има работещ парламент, с избран председател. 

"Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи правителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, партията ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента", написа още той. 

Трифонов добави: "Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Бай Пас
преди 2 седмици

Явно в Плевен е много горещо и Слави е изкукуригал

Откажи
ЕВВ
преди 2 седмици

РАЗБИРА СЕ! ПРАВ Е!

Откажи
Еее
преди 2 седмици

Кое му е правото бе на тоя из..род, дето щеше да ги чегърта, гъзо .лизец на Боко, дето печели с купени гласове, или може би не ти е ясно това, ето затова, слабо..умни бълг . сте на тоя хал, продажни мекерета, какво друго да очакваш от петстотин годишни роби, в исторически план сте доказали некадърността си, лижете сега гъ..за на Урсула и копайте под дъното което отдавна сте стигнали и задминали, нямате спасение...

Откажи
Лалаланд
преди 2 седмици

Навремето Славчо и ИТН ни проглушиха ушите, че ще "чегъртат" ГЕРБ, народа им повярва и ги направи първа политическа сила. Но те позорно абдикираха. Сега подкрепиха ГЕРБ, за да си изберат Председател на Парламента. Това ако не е шизофрения...

Откажи