Скандалът трещи! Председателят на УС на АПИ скочи на Петков

"Няма да позволя държавната пътна администрация да е дъвка в предизборната кампания на партиите"

Скандалът трещи! Председателят на УС на АПИ скочи на Петков | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

От АПИ също излязоха с позиция относно "политическата намеса" в някои институции.

"Като Председател на УС на АПИ искам да изразя моята позиция и тази на агенцията във връзка с проведената на 16 август среща с г-н Кирил Петков. На първо място категорично възразявам срещу опитите на всезнаещи, но всъщност нищо неразбиращи от материята, политици да внушават, че работата на Агенция "Пътна инфраструктура" се ръководи от техния предизборен график", посочва председателят на УС на АПИ Йордан Вълчев.

"Като председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна администрация" няма да позволя държавната пътна администрация да е дъвка в предизборната кампания на партиите. Зад всеки пътен проект стои трудът на много висококвалифицирани експерти и съпредседателят на ПП г-н Кирил Петков, въпреки своята "изключителна компетентност", не е сред тях. Срещата беше по негово настояване и на нея е получил информация за определени проекти, за реализирането на които няма никакъв принос", пише още в позицията.

"Няма да допуснем усилията на пътната администрация да бъдат омаловажавани. Към изпълнението на обектите се пристъпва, когато има техническа готовност и финансова обезпеченост, а не когато един или друг политик реши да си прави пиар на гърба на Агенцията, без дори да е наясно с тяхното местоположение", подчерта Вълчев и допълни: "С оглед на предстоящата предизборна кампания заявяваме, че АПИ няма да позволи да бъде въвличана в нея".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Митко
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи
мечо
преди 1 месец

ГЛУПАК !!

Откажи