Скандалът трещи! МОН отговори на "Възраждане" за списъка с учители

Българският учител винаги е бил свободен, заявява просветното ведомство

Скандалът трещи! МОН отговори на "Възраждане" за списъка с учители | StandartNews.com

Скандалът с публикувания от партия "Възраждане"-Варна списък на учители, които са срещу забраната за пропаганда на третия пол в училищата, продължава да расте. Забраната бе въведена със закон, предложен от партията на Костадин Костадинов и приет с почти конституционно мнозинство в парламента.

"Продължаваме промяната", които по традиция защитават джендърската пропаганда на всички нива, обаче обявиха, че внасят закон за отмяна на поправките.

МОН също излезе с позиция. 

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще. Затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители, заявяват от ведомството на проф. Галин Цоков  в своя позиция. 

„Както и досега, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище“, заявяват още от МОН.

„Образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти“, категорично е просветното ведомство. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Обективен
преди 3 седмици

Не се удивлявам, че ПростоКирето и неговата пасмина са за налагане на джендърската политика в българските училища. Това е политика на щатските говедари, но това провали олимпиадата на мИкрончо...

Откажи
Хлнймм
преди 2 седмици

МОН заяви, че няма да спази закона. Това е престъпление!

Откажи