Симеон Дянков издаде премиера и министрите. Големи изненади

Четирима от сегашния кабинет остават

Симеон Дянков издаде премиера и министрите. Големи изненади | StandartNews.com

Топ финансистът Симеон Дянков издаде имената на премиера и министрите в новия кабинет на ГЕРБ. Той е убеден, че правителство ще има – с първия мандат на Борисовата партия.

ВИЖ ОЩЕ: Любен Дилов-син проговори! Става ли министър?

За мен най-логично е премиер да бъде Росен Желязков и моята прогноза е, че именно той ще бъде предложен, каза Дянков, който бе вицепремиер и финансов министър в първия екип на Борисов. В последната предизборна кампания той често обикаляше страната с лидера Бойко Борисов.

Според Дянков в кабинета ще има няколко силни имена от ГЕРБ, за да се подчертае, че това е правителство на първата политическа сила и отговорността е нейна. Най-логично е Делян Добрев, който е шампион по преференции на ГЕРБ да участва във властта, каза Дянков.

Той е на мнение, че с третия мандат няма да има правителство. Въпросът, който остава неизвестен, е дали правителството ще е с амбиция. Ако правителството е с амбиции, би трябвало в кабинета да е Делян Добрев, който помете ПП в Хасково. ПП в момента се опитва да намерят себе си, отбеляза Дянков.

Според него трима от служебните министри със сигурност ще останат в кабинета. Това са транспортния министър Георги Гвоздейков, образователният Галин Цоков и военният – Атанас Запрянов.

Дянков прогнозира още, че финансовият министър Людмила Петкова също се остане заради придвижването на България към еврозоната.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ааа
преди 1 ден

Кой си ти,че даваш мнение, бе, какво направи ,когато беше и при Боко и при кобурга, нали си и ти част от съсипията на бг, затова ли сме най бедните и мизерни в любимия ви ЕС до днес, А?

Откажи