Румен Христов разкри предателствата на Доган. Припомни депесарския шут

Това забави България, изостанахме от Източна Европа, каза лидерът на СДС

Румен Христов разкри предателствата на Доган. Припомни депесарския шут | StandartNews.com

Предателствата на Доган и хората му към демокрацията в България разкри лидерът на СДС Румен Христов. Ще коментирам това, което така нареченото ДПС-Доган направи през годините за демокрацията и отношението към СДС – депесарският шут и свалянето на първото демократично правителство на Филип Димитров, неподкрепата на президента Петър Стоянов и подкрепата за Георги Първанов. Близостта с БСП. Съвсем скоро имаше много сериозно проевропейско правителство начело с Росен Желязков, което също не беше подкрепено, припомни Румен Христов.

Ние оценка на другите партии не даваме, не искаме да се месим в делата им, уточни той, но допълни, че не може да подмине това, които групата на Доган е направила през годините.

Защо трябваше да има етническа партия в този преход, по-редно бе българските турци да бъдат представлявани от лява или дясна партия, продължи Христов. И допълни: „Кукловодите обаче решиха, че ако се създаде ДПС в началото на промените, СДС няма да спечели мнозинство. Да, СДС не спечели мнозинство, депесарският шут дойде твърде скоро.  Затова реформите се забавиха, затова България върви 4-5 години след Европа, затова всичко, което беше направено в източноевропейките държави се забави в България”, подчерта лидерът на СДС.

Изборът за ДПС ще го направят избирателите. Най-вероятно ще видим два субекта в парламента,каза още Румен Христов.

Той бе категоричен: В българския парламент по-ярките евроатлантически позиции, особено по отношение на войната в Украйна и агресията на Русия, се заемат от лидера на ДПС-Ново начало Делян Пеевски и хората около него.

Цветан Василев твърди, че има неоспорими доказателства. Ако е така - да дойде в България и да ги изложи пред съда, коментира Христов обвиненията на афериста на века, обвиняем за източването и умишления фалит на КТБ, която се крие от българското правосъдие в близката до Русия Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Всичко, което казва за ДПС и Доган е вярно. Доган си е комунист по рождение и убеждение. И последните 30 год. си живя в сараите така както Тодор Живков и на сън не си е представял такъв живот.

Откажи