Румен Христов посочи голямата цел на ГЕРБ-СДС за вота

Кабинетът няма да е двупартиен, а примерно от три, четири или пет партии

Румен Христов посочи голямата цел на ГЕРБ-СДС за вота | StandartNews.com

Източник: бТВ

Голямата цел на ГЕРБ-СДС за изборите на 27 октомври е да има 80 депутати в новия парламент, след като преди това успее да пробие на вота в смесените райони. Това разкри пред бТВ лидерът на СДС Румен Христов.

Ще опитаме на вота да привлечем към нас хора, които са разколебани след разцеплението в ДПС и да пробием в традиционните райони на ДПС. В някои от тези региони ние имахме и мюсюлмани в предния парламент, припомни Христов.

Сега се стремим да постигнем 80 мандата, защото ще бъде по-лесно, когато парламентарната група, която е първа и е с повече народни представители, да състави редовно правителство с мнозинство, добави той.

Предполага се, че може би, като гледам социологическите изследвания, кабинетът няма да е е двупартиен, а ще е примерно от три, четири или пет партии. Много на брой парламентарни групи и такава коалиция водят до затруднение и много тежки преговори, каза още Христов.

Искаме с проевропейските формации и сили в парламента да намерим общ език. Проевропейските са повече от проруските и би могло да се постигне споразумение за еврозоната, Шенген и отношението към агресора в Украйна, посочи лидерът на СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай