Риза и Казак с делегация на ДПС в Анкара

Риза и Казак с делегация на ДПС в Анкара  | StandartNews.com

Представители на ръководството на ДПС днес са на официално посещение в Анкара.

Съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак, председателят на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайлура, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис проведоха разговори с лидера на Партията на националното движение (MHP) Девлет Бахчели. Това съобщи пресцентъра на ДПС през страницата си във Фейсбук.

На срещата присъстваха депутатът и член на Междупарламентарната група за приятелство Турция-България Сафет Санджаклъ и бившият народен представител Бюлент Белен, както и кметът на Кърджали и областен лидер на ДПС Хасан Азис. 

Само преди седмица ДПС отново имаше делегация в Южната ни съседка. Тогава депутатите Ердинч Хайрула, Мехмед Атаман и Салиха Емин, както и отговорника на ДПС за Турция Исмет Исмаил се срещнаха с кметовете на Къркларели, Капаклъ и Черкезкьой.

Основна тема на разговорите са засилването на двустранните отношения, като домакините декларираха своята подкрепа към водената от ДПС политика.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ тогава отбеляза специално пред Стандартнюз, че до националната конференция на ДПС на 24 април ръководството на партията предвижда визити на наши депутати в Бурса и в Измир.

Както и че информациите за наложена забрана на депутати от ДПС да посещават Турция се оказва медийна медийна интерпретация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай