ДПС с делегации в Истанбул, Бурса и Измир

ДПС с делегации в Истанбул, Бурса и Измир | StandartNews.com

Информацията за наложена забрана на депутати от ДПС да посещават Турция се оказва медийна медийна интерпретация. Това става ясно от визита на делегация от народни представители на Движението в южната ни съседка, които в рамките на няколко дни са провели срещи в редица големи общини там.

"За съжаление не всяка информация може да бъде потвърдена от официални органи", коментира пред "Стандарт" съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ. "По-важно в конкретния случай е друго - ДПС в този период е в процес на подготовката си за националната конференция и провежда регулярно своите отчетно - изборни конференции по места", каза още той.

"Партийният живот върви в нормален ход и е съвсем естествено наши народни представители, в т.ч. и член на Централното ръководство в лицето на Исмет Исмаил да са на посещение в Турция", заяви Карадайъ. От сайта на Движението става ясно, че делегацията, състояща се от депутатите Ердинч Хайрула, Мехмед Атаман и Салиха Емин, отговорника на ДПС за Турция Исмет Исмаил и отговорника за Тракийският район в Турция Гюнер Четин вече е приключила срещите си с кметовете на Къркларели, Капаклъ и Черкезкьой.

Градоначалниците Мехмет Кесимоглу, Ирфан Мандалъ и Вахап Акай са от Републиканската народна партия. Карадайъ отбеляза специално, че до националната конференция на ДПС на 24 април ръководството на партията предвижда визити на наши депутати в Бурса и в Измир.

Основна тема на разговорите са засилването на двустранните отношения, като домакините декларираха своята подкрепа към водената от ДПС политика, коментира Карадайъ. В петък депутатите от ДПС са имали срещи и разговори с над 30 изселнически организации в Истанбул, Голяма община Текирда, Голяма община Чорлу и община Ергене. Избранниците от ДПС са разговаряли и със свои колеги - депутати от съседна Турция.

Очаквано, на националната конференция на ДПС ще има представители както от Републиканската народна партия, така и ключови лидери от изселническите организации в Турция. "Това е обичайна практика, която сме поставили в годините", каза Карадайъ. Съпредседателят на ДПС посочи още, че Турция е стратегически партньор за ЕС и България и от "тази гледна точка двустранните политически визити са най-естествени и нормални процеси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай