Рая Назарян издаде важна новина за парламента!

Може ли да има извънредна ситуация

Рая Назарян издаде важна новина за парламента! | StandartNews.com

"Има възможност, ако 1/5 от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано". Това каза днес в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян, съобщи Елица Иванова, кореспондент на БТА. 

На въпрос дали тя би свикала извънредно заседание на парламента по свое желание, Назарян отговори: "Аз ще го направя, защото съм задължена. Мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена".

"Пленарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, за да отговарят на въпроси", каза Назарян.

Тя допълни, че когато липсват аргументи, идва място за неправомерни действия. "Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо абсолютно недопустимо за народни представители, които трябва да изразяват и защитават интересите на народа", каза още Рая Назарян.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай