Радев връчва втория мандат. Той е обречен

Какво заявиха от ПП-ДБ

Радев връчва втория мандат. Той е обречен | StandartNews.com

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията, чиито представители вече са в сградата на президентството, обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. На "Дондуков" 2 пристигнаха Кирил Петков, Николай Денков Божан Божанов и Людмила Илиева. 

Дотук се стигна след като ПП-ДБ стана втората по големина парламентарна група след разпадането на ПГ на ДПС. От "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха отсрочка от три месеца и предложиха проект на декларация за излизане от политическата криза. 

След поредица от срещи с парламентарно представените политически сили, без ДПС, от ПП-ДБ посочиха, че нямат подкрепа за предлагания от тях подход, заради което решиха да върнат мандата веднага, за да не се губи излишно време. 

Според разпоредбите на Конституцията, след като бъде върнат вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател. Досега Румен Радев не е коментирал на коя ПГ се е спрял за третия мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай