Радев погази Конституцията: Изпратиха Калин Стоянов с аплодисменти!

Не допуснах ала-бала с изборите, заяви бившият вътрешен министър

Радев погази Конституцията: Изпратиха Калин Стоянов с аплодисменти! | StandartNews.com

Освобождавам поста министър на вътрешните работи с високо вдигната глава. Работих по правилата, не участвах в политически интриги и водих тежка битка. Имах силата да се изправя срещу трудности. Това заяви вече бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов при предаването на властта в Министерски съвет.

"Не допуснах "ала-бала" на изборите и това, колеги, не се прощава. Не бях послушен, но не съм и обещавал. Поставих едно единствено условие, а именно да подбера екипа от хора, с който да работя. Осигурих комфорт на всички в системата на МВР. Бях ваш министър, колеги. Бях министър на всички граждани", допълни той. 

"Бях там, когато имаше нужда от мен. Не позволих политическа употреба на ведомството. Тя е доказателство, че направих правилния избор, въпреки цената, която платихме със семейството ми в последните месеци. Оставам на категорична позиция, че по никакъв начин МВР не трябва да става заложник на болни амбиции за безконтролна власт", каза Стоянов.

"След като бях атакуван и от президентската институция, вярвам, че моралната победа е за мен. Всички, които са оплетени в зависимости, изпитвам съжаление, но не и съчувствие. Колеги, за мен беше чест да вървя рамо до рамо с вас.

Овладяхме мигрантската криза, което беше повод да станем част от шенгенското пространство, намалихме броя на жертвите по пътищата.

Министър Илков беше част от моя екип от ден първи и се надявам, че ще успее да устоява на всякакви опити за овладяване на МВР. С моя екип се уверявам, че ще му е по-лесно. На добър час, г-н Илков.

Колеги, за мен беше чест да бъда ваш министър", завърши Стоянов, след което последваха бурни аплодисменти в залата.

Калин Стоянов подари икона на Св. Георги Победоносец на новия шеф на МВР Атанас Илков.

Вчерашния ден бе продължение на цирка, който се разиграл миналата седмица в президентството с главен герой президента Румен Радев, каза след церемонията пред медиите Стоянов. Посочи, че Радев е първият български президент, който публично погази конституцията.

Всички видяхме безпрецедентната намеса в определянето на служебния вътрешен министър, каза на излизане от МВР Стоянов. И допълни: „Всички видяхме топлата прегръдка на президента с тези, които наричаше шарлатани”.

Това къде и кога ще ме видите, е въпрос на време. Искам да ви уверя, че това ще бъде място, откъдето ще продължа да следвам евроатлантическия път на България, завърши бившият министър. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай