Радан Кънев подплаши избирателите на ПП-ДБ

По думите му е необходим процес на смело колективно взимане на решения в ПП-ДБ

Радан Кънев подплаши избирателите на ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: БНТ

Евродепутатът Радан Кънев се надява коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" да не се разпадне. Тя има нужда от много сериозна промяна в политическото мислене и в политическите цели, заяви Кънев пред БНТ.

Подчерта, че е важно да се състави правителство, но отказа да даде прогноза дали това ще се случи.

"Това по никакъв начин не значи, че ние можем да го подкрепим или да участваме в него. Тези, които събориха кабинета "Денков" са длъжни да съставят стабилно правителство и да управляват, да възстановят законодателния процес в България", допълни Радан Кънев и коментира, че политически не е реалистично третият мандат да бъде даден на ПП-ДБ.

"До момента третият мандат се дава на БСП с една цел - да предизвика избори. Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска. Ако има избори наесен, ще видим пълен срив на концепцията за евроатлантическото мнозинство в България", посочи Кънев.

По думите му е необходим процес на смело колективно взимане на решения в ПП-ДБ.

"В момента се взимат изключително важни решения на европейско ниво, на които България е пълен пас", каза още Радан Кънев и отрече той да е новият лидер на "Демократична България".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска.

Откажи