Проф. Близнашки видя съдбата на правителство на ГЕРБ

Радев е сред виновниците за политическата криза, защото внесе разделение

Проф. Близнашки видя съдбата на правителство на ГЕРБ | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

Борисов трябва да опита да предложи кабинет, но ГЕРБ-СДС и ДПС нямат абсолютно мнозинство, а правителство на малцинството няма да бъде стабилно. Дори може да не встъпи в длъжност, а да бъде провалено. Това коментира пред НоваНюз бившият служебен премиер проф. Георги Близшнашки.

Другото решение е експертно националноотговорно правителство. Един кабинет на националното съгласие би могъл да даде тласък на реформите, каза той.

"Основният проблем у нас не е избирателната система, а неучастието на гражданите в гласуването. Партията на Борисов разполага едва с 8% от общата подкрепа на избирателите, което води до липса на легитимност. Ще последва нов срив, ще се търсят други политически решения - Велико народно събрание или президентска република. Радев е сред виновниците за политическата криза, защото внесе разделение", посочи експертът.

По думите му без убедителни национални лидери нещата няма как да се развият в позитивна насока. "Има паралелна държава, която управлява. Политическата ни система е на ръба на пропастта, затова трябва да има правителство на всяка цена, но то да е експертно. Избори през септември ще дадат катастрофални резултати. Борисов трябва да си даде сметка, че той ще плати, ако няма кабинет", коментира Близнашки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай
2 Коментара
Пловдивчанин
преди 2 месеца

Ами за всички по-умнички българи следящи политиката, Радев с вдигнатия юмрук преди 4 години е виновен да сме на този хал и с няколко избора. Радев най вече желае лично да управлява, а не да е президент.

Откажи