Президентът със светкавично решение след предложения кабинет

Подписа указа, гласуването е в сряда

Президентът със светкавично решение след предложения кабинет | StandartNews.com

Държавният глава Румен Радев реагира светкавично след като връчи мандата за съставяне на правителство на Росен Желязков - кандидат за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС, а той му върна изпълнен мандата и представи структура и състав на проект на кабинет.

В съответствие с Конституцията държавният глава подписа указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател.

При връчване на мандата за сформиране на редовно правителство държавният глава заяви, че това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент и факта, че мнозинството български граждани не са упражнили правото си на глас.

„Това неизбежно се отразява на легитимността на институциите, за което преодоляване ще са необходими системни усилия в защита на обществения интерес“, посочи държавният глава.

Очаква се гласуването да е в сряда. ГЕРБ обяви, че преговори с партиите няма да има, тъй като всяка от тях вече е казала мнението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Гатю
преди 2 дни

Вижда се, че промяна към по-добро няма да има! Номинираният от ОПГ ГРОБ за ми. предс. вместо в затвора за далаверите в Костинброд, ще управлява страната /естествено формално, защото конците ще дърпа Боко Шарлатанина/. И "новия състав" на т.н. "правителство" показва КОЙ е определил състава на кабинета на Главата. С една дума - пременил се Илия - пак с тия. Младите да му мислят - ще има ли светло "утре". Нелегетимен парламент, избран с под 30 процента подкрепа - показател на доверието на електората към мутрите у нас!

Откажи
Да си гласувал
преди 2 дни

Това е положението!

Откажи
Пловдивчанин
преди 2 дни

Гатьо, прост си като името си! Ти гласува ли и за кой, ако не е тайна. Който не гласува -няма право на мнение.

Откажи