Политолог видя нова сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ

Изказването е на Светослав Малинов

Политолог видя нова сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Политологът Светослав Малинов, който е близък до ПП - ДБ, обяви, че критиките между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ били приглушени и добрият тон доминирал.

Изказването му е доста изненадващо на фона на серозните критики на ГЕРБ към "Продължаваме промяната" в последните дни.

Малинов е убеден, че има вече започнал диалог. Според него ГЕРБ критикувал в рамките на добрия тон идеята за правителство на ПП-ДБ.

Нещо повече - той заяви, че няма как да има правителство, ако няма подкрепата на ГЕРБ и ПП-ДБ.

И това е добра основа за разсъждения на всички партии, каза Малинов по повод възможността за нов редовен кабинет след предсрочния вот.

"Продължаваме промяната-Демократична България" отново омекват в говоренето си към ГЕРБ-СДС, а това е признак, че двете формации вероятно се готвят да управляват заедно след изборите, смята политическият анализатор Кристиан Шкварек.

Той даде пример как преди три години заявката е била "никога с ГЕРБ", а в момента са готови за кабинет дори с мандат на ГЕРБ, но с равноотдалечен премиер. При следващ опит ще се съгласят и на кабинет с премиер Бойко Борисов, посочи Шкварек.

Нямат избор в момента и трябва да съставят правителство, защото на вратата хлопа нова президентска партия догодина, допълни той. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се вземат от страх, че ще дойде горският, добави той за вероятността Румен Радев да се включи в политиката от позиция различна от тази на държавен глава.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Марио Дойнов
преди 1 час

Бля - бля!

Откажи