Политолог: Партиите се пренареждат, властолюбие мъчи Радев

След раздяла с ДБ, ПП отива в небитието, твърди Георги Проданов

Политолог: Партиите се пренареждат, властолюбие мъчи Радев | StandartNews.com

В пространството на партиите лявото е в руини, центърът приключва свой етап. ПП-ДБ е в момент на изчерпване на смисъла от своето съществуване. След разделяне с ДБ, ПП отива към политическото небитие. Следващите, които ще пострадат от политическата нестабилност, са ГЕРБ.

Това коментира политологът Георги Проданов пред БНР.

Очаквам малки партии да дебютират с подръчни средства (като „Величие“). Чака ни дълъг период на размествания на икономически пластове и интереси,  прогнозира още политологът.

Според него бойното поле, в което се превръща политиката, може да доведе до промяна само след прочистване на институциите от влияние. Изборите може да дадат старт на пренареждане.

Президентът Радев има политически стаж, но няма политически опит. Личи властолюбие, но това не е достатъчно. Хората около него, които повтарят мантрата за партия на Радев, се опитват да защитят собствения си интерес, заяви Проданов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Бунтата
преди 1 ден

Тази унищожителна за България фондация-"америка за България",извади от кенефите всучко живо и диво дето се мислят за много умни,а всъщност умрели от глад и простотията им вилнее из платените боклушки медий!!!!!

Откажи