Политолог каза истината! Ето какво ще се случи след изборите

Румен Радев вече е заинтересован да смени правителството „Главчев“

Политолог каза истината! Ето какво ще се случи след изборите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

След изборите се очаква парламентът да сформира мнозинство, независимо от това, че играчите са същите. Възможно е да се стигне до вариант за ротация, за което „отварят вратите“ и коментарите на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Тази констатация направи пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

Стойчев каза, че настоящият парламент трябва да се въздържа от взимане на решения, тъй като той вече е нелегитимен. По негови думи да се преговаря с хора, които не членуват в парламентарни групи, е „екзотика“.  Той допълни, че при разпадане на парламентарни групи е нормално да има нови избори.

Заради разделението в ДПС и решението на Конституционния съд се случиха две неща - без ГЕРБ и ПП-ДБ мнозинство не може да има, и ГЕРБ и ПП-ДБ изпаднаха в изолация, реагира журналистът Веселин Стойнев. Той е на мнение, че за да има силна политическа конфигурация, трябва да се възобнови диалогът с избирателите.

Стойнев е на мнение, че Румен Радев вече е заинтересован да смени правителството „Главчев“, „защото то беше разконспирирано като правителство на Пеевски“. Той смята, че президентът вече е част от "анти-Пеевски общество".

Стойчев посочи, че в момента Радев „се ползва като плашило“ и той ще бъде коментиран от всеки, който иска да гради политически имидж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай