Петков контрира Борисов! Проговори за Рая Назарян

ГЕРБ трябва да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал

Петков контрира Борисов! Проговори за Рая Назарян | StandartNews.com

"Ще дискутираме и ще решим, но Рая Назарян няма да я подкрепим ", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Познаваме я добре и не мислим, че е правилният човек, който трябва да бъде на най-високата позиция в държавата, посочи той.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в централата на партията, че ще предложат Рая Назарян за председател на парламента и от това дали ще бъди избрана, ще зависи дали ще продължат преговорите за кабинет.

Кирил Петков каза, че твърдо остават опозиция. Бойко Борисов трябва да понесе две отговорности - първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството, и втората е, че сега е първа политическа сила, коментира той.

Попитан дали ще предложат свой кандидат за председател на парламента, Петков каза, че сега влизат в дискусия с коалиционните си партньори, за да изградят позиция по темата.

Кирил Петков каза, че ще решават и за ръководството на парламентарната група на ПП-ДБ. Но нашата коалиция е заедно, имаме много добър диалог и очаквайте да сме много конструктивни за политиките, в които вярваме и са част от нашата програма, добави той.

На въпроса за коментар на Радан Кънев, че коалицията върви по нанадолнището, Петков каза, че това си е лично негово мнение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай