Пеевски: След явния натиск от Радев, ЦИК е компрометиран. Отказът е незаконен

„Движение за права и свободи – Ново начало“ подаде жалба във ВАС против отказа на ЦИК да регистрира коалицията за изборите

Пеевски: След явния натиск от Радев, ЦИК е компрометиран. Отказът е незаконен | StandartNews.com

Днес коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ подаде жалба до Върховния административен съд против отказа на ЦИК да регистрира коалицията за участие в изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври 2024 г.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Пеевски с ключов ход, пресече пъкления план на деребеите

В жалбата се казва :

“Считаме, че този отказ е незаконосъобразен, тъй като Коалицията е представила всички необходими документи, съгласно Изборния кодекс. ЦИК напълно тенденциозно игнорира обстоятелството, че коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ първа е заявила своята регистрация в комисията, по електронен път, подавайки в 0:05 часа на 02.09.2024г., редовно заявление, подписано с електронните подписи на представляващите коалицията лица. Освен това, коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ е създадена на 27.08.2024г., като е налице изрично дадено нотариално заверено съгласие от ръководството на парламентарната група на ПП „Движение за права и свободи“ за използване на наименованието и абревиатурата на партията. В този смисъл всички последващи „участия“ на ДПС в други коалиции, както и използването на абревиатурата на партията в наименованията им, са абсолютно недопустими и незаконосъобразни.”

Делян Пеевски, председател на ДПС и ПГ на ДПС заяви, че ЦИК е компрометиран като независим орган, носещ най-висока отговорност за провеждането на честни и демократични избори след явната и груба намеса на Румен Радев и натискът върху председателя на ЦИК в полза на отцепниците от ДПС, което още веднъж доказва съществуващите руски връзки и влияние.

Всякакви пропагандни манипулации и явни машинации в нарушение на изборното законодателство и демократичните принципи няма да спрат новото начало и необходимостта след тези парламентарни избори евроатлантическата посока на развитие на България да бъде потвърдена и отстоявана от най-висшия държавен орган - Народното събрание.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Председателят на ПГ на ДПС и на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, които призоваха премиера Димитър Главчев за к...

Коментирай
1 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Радев не можеше да избере министри на МВР за езборите, а сега ЦИК си ги използва както на него му е удобно. Разбърка държавата за цели 4 години и докато той е на този пост няма да се оправим. Защото на него ГОЛЯМАТА МЕЧТА е да е министър педседател.

Откажи