Пеевски: Русия прави всичко, за да превземе България. Ще спра президентския проект на Радев

Искам Цветан Василев да върне 5-те милиарда, които ограби от българските граждани, каза лидерът на ДПС

Пеевски: Русия прави всичко, за да превземе България. Ще спра президентския проект на Радев | StandartNews.com

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите на парламента искането на „Да, България“ за сваляне на неговия имунитет от главния прокурор.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски за действията на ЦИК: Незаконно решение. Няма да спрат ДПС-Ново начало!

„От техния главен прокурор? Той е техен главен прокурор, винаги е бил. Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България“, заяви Пеевски.

„Гледам колегите, че седят спокойно, приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо“, категоричен бе той.

„За това, за което се говори, ще представя доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки. И това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Нито фирми с мен. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че ще си дам имунитета. Но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо“, обясни лидерът на ДПС.

„Всичко е в моите декларации, за разлика от другите. Искам да видя декларациите на тези хора, които ме обвиняват. Искам Цветан Василев да върне 5-те милиарда, които ограби от българските граждани“, каза още Пеевски.

Междувременно Народното събрание дебатира предложението на ПП-ДБ Бойко Рашков да оглави комисията за контрол над службите за сигурност.

„Както виждате, в момента в зала се гледа срамно решение за Бойко Рашков да контролира спецслужбите. За това носят вина главният прокурор и шефът на КОНПИ, защото не си свършиха работата с „градинаря“. Потъна ли тази разработка и това дело? Потъна. За пореден път те са обслужени от прокуратурата и КОНПИ – партията на кешовете, ПП-ДБ“, коментира Пеевски.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Чужденец
преди 1 седмица

Най-после се появи един смел българин да казва истината в очите.

Откажи
Дуло
преди 1 седмица

Кой е споменатия българин . Да не онзи ….Абе вие съвсем сте изтрещяли май а ?

Откажи