Първи имена за министри! Шестима служебни остават

Гръбнакът на новото правителство

Първи имена за министри! Шестима служебни остават | StandartNews.com

Първи имена за министри с кабинета на споделената отговорност се завъртяха в общественото пространство. Шестима служебни министри най-вероятно запазват постовете си, гласи мълвата в коридорите на властта.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се ползва с доверието на евроатлантическите ни партньори. Самият Борисов многократно е подчертавал професионалната експертиза на Запрянов, докато той беше зам.-министър на Тодор Тагарев, срещу когото ГЕРБ имаха много забележки.

Министърът на вътрешните работи Калин Стонов получава одобрения заради успехите, които постигна при овлядаване на миграционния натиск, заради ползотворните си контакти с колегите от Турция и заради успокояване на системата. Калин Стоянов успя да устои на зловредния натиск на  бившия премиер Николай Денков и на бившия финансов  министър Асен Василев и запази достойнството на служителите на МВР, пише „Епицентър”.

Професионалнисът Петков Николов също ще запази поста си като министър на икономиката, но правомощията му ще се разширят, защото се  предвижда в министерството на икономиката да се върнат иновациите. Те бяха извадени от ведомството по времето на Кирил Петков, за да се създаде министерство за Даниел Лорер.

С много добри перспективи за развитие като министър е финансистът Людмила Петкова, чиято работа като държавен ковчежник Бойко Борисов оценявал много високо. На нея се разчита и за стриктното изпълнение на критериите ни за влизане в еврозоната.

В земеделието остава Георги Тахов, който е доказан експерт и професионалист. Вчера д-р Георги Тахов беше домакин на Българо-китайски бизнес форум, в който участваха представители на Шанхайския съвет за насърчаване на международната търговия и Международната търговска камара на Шанхай. Георги Тахов има сериозна програма за развитие на земеделието в България и овладяване на дисбалансите в сектора.

Бившият заместник на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов Мария Павлов ще остане и като редовен министър на правосъдието.

С особено одобрение се приема и работата на министъра на образованието проф. Галин Цоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай