Първан Симеонов прогнозира технически кабинет! Ето я скритата причина

Според него Борисов не е искал проектокабинета "Желязков" да бъде приет

Първан Симеонов прогнозира технически кабинет! Ето я скритата причина | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Според политолога от "Галъп" Първан Симеонов това, което се случва в ДПС, може да доведе до съставянето на технически кабинет с участието на Бойко Борисов, т.е. с ГЕРБ, част от ДПС и ПП-ДБ. Едно такова правителство ще е на нова форма на сглобката с цел съдебна реформа, посочи той пред Нова телевизия.

Решението Делян Пеевски да е съпредседател на ДПС е на Ахмед Доган. То е взето с убеждението, че ще бъде продължена линията на живота на почетния председател, за да бъде Пеевски негов наследник и партията да се отдалечи от Анкара. Пеевски обаче е прекалил в разчистването на хора, а те са отишли да се оплачат на Доган, смята Симеонов.

"В ДПС не изглежда да има сериозен конфликт, някакви хора се опитват да се легитимират чрез Доган, защото тече смяна на поколенията. Пеевски може и да е правил неща зад гърба му. Втората хипотеза е за сериозен конфликт, но съпредседателят държи ресурса на партията. Когато две крила в един и същи етнос започват да се карат, арбитър е митрополията", коментира още Първан Симеонов.

Политологът допълни, че е възможно КС да реши да върне правомощията на президента за служебен кабинет.

Според него Борисов не е искал проектокабинета "Желязков" да бъде приет и именно затова той е бил толкова партиен.

Колегата на Първанов Стойчо Стойчев посочи, че въпросът защо Доган е дал тези указания за гласуването на проектокабинета остава без отговор. "Можеше да го направи седмици по-рано, когато течаха консултации. Доган сигурно казва много неща, въпросът е защо ги казва, каква е аргументацията. Центърът на власт в ДПС е Доган, иначе Пеевски нямаше да се церемони да действа. Той усеща, че независимо от финансовия си ресурс, няма силите за това. С пари и влияние не се правят резултати", отбеляза той.

По думите му Доган има "трагична" история със своите наследници. "Започвайки от Гюнер Тахир, минавайки през Корман Исмаилов, Касим Дал, Лютви Местан и стигайки до Пеевски. Но трябва да оставим настрана цялата мелодрама. Фокусът следва да е върху причините Доган да даде препоръка да не се подкрепя кабинета на Желязков", категоричен бе Стойчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай
1 Коментара
Nikos
преди 1 месец

Има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам-- https://da.gd/wirex

Откажи