Паргов с горещ призив към Нинова: Ако я е срам, да остави партията да се развива

И 30 депутати да имаме, пак ще е по-добре от сега, заяви социалистът

Паргов с горещ призив към Нинова: Ако я е срам, да остави партията да се развива | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Вече е факт лявото политическо обединение за изборите през октомври. „БСП за България” ще се яви заедно с още 15 формации на предстоящия вот за Народно събрание.

С решението на съда, че Атанас Зафиров ще представлява партията на изборите, проблемът е затворен. Ако някой не го е срам и има малко морал, чест и достойнство, ще спре да обжалва на по-висока инстанция и ще остави партията да се развива. Визирам г-жа Корнелия Нинова. Това заяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП и част от Стратегическия институт за национални политики и идеи Калоян Паргов.

„След 15 юни, когато беше избран г-н Зафиров за временно и.ф. председател, бяха направени стъпки, както за промяна в делото на БСП за пререгистрация на актуалното състояние – сагата, която се води на ниво ВКС, на 9 септември е заседанието, така и по отношение на коалицията. Тя се събра и избра г-н Зафиров да я представлява”, допълни Паргов.

Той съобщи, че от 2015 г. не е имало такъв голям ляв формат. „Тогава беше последният. По време на управлението на Нинова той намаляваше прогресивно  с всяка изминала година, докато не стигна до две партии. Сега от тези 2, днес имаме 16, вероятно другата седмица могат да станат 20 формации”, посочи Паргов.

Коментира, че преглъщането на „аз”-а е тенденция и в новите партньори на БСП в коалицията „БСП Обединена левица”. Той подчерта, че документът за обединението не е подписан от символни за левицата лица като Георги Първанов, Румен Петков или Татяна Дончева, а от по-млади техни колеги, които са упълномощени за това. Паргов намекна, че някои от лидерите на леви формации няма да намерят място в листите за депутати.

Според него резултатът за новата лява коалиция като брой места в следващия парламент за момента не е най-важното. „И 30 депутати да имаме, пак ще е по-добре от сега”, заяви социалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

България, като своеобразен център на Балкански полуостров, предвид географското си положение, може и заслужава вниманието на китайските партньори в ра...

Коментирай
1 Коментара
Един случаен
преди 1 седмица

Паргов, момче, за нищо не ставате без Нинова. Гола вода сте. А сега с обединените запартъци, ще родите едно голямо нищо. Окепазихте и без това крехкото достойнство на партията ви. Сега ще видите НС през крив макарон. Няма да гласуват за вас убедените социалисти, а другите ви коалиционни добавки нямат почитатели. Виж ги с кои се подредихте. А Зафиров дали вече не се налапа. Поне един по- свестен да бяхте си избрали. Ама то свестни предатели няма .

Откажи