Основен играч излиза от политиката!

Съобщават, че няма да участват на изборите

Основен играч излиза от политиката! | StandartNews.com

Изненадващо или не, актуална политическа партия от последните години отпада от изборите.

"На последното заседание на Политическия борд на ПП Волт, провел се този уикенд, беше взето решение да не регистрираме листи и по този начин да не участваме в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г."

Това се казва в официално прессъобщение, изпратено до медиите.

"Волт е отговорна политическа партия, която знае кога трябва да направи крачка назад в името на принципите и ценностите, които сме заявявали и отстоявали. Добрият пример и делата за сметка на думите са рядкост в българската политика.

Обединението и конкретните действия срещу "завладяната държава“ са въпрос на самосъзнание, а не на коалиционно споразумение, избираеми места и субсидия.

Разпиляването на гласове в тази конкретна ситуация работи единствено и само за Статуквото – ние отказваме да участваме в техния сценарий!

Негласуването и опцията "Не подкрепям никого“ са опции, които работят единствено и само за партиите и коалициите, които използват купени, корпоративни и зависими гласове. Волт призовава да се гласува свободно и отговорно.

Политическият борд на ПП Волт препоръчва на своите членове и симпатизанти да подкрепят преференциално кандидати на "Продължаваме Промяната".

Припомняме, че макар да призовават за преференциално гласуване за кандидатите на ПП, именно заради тази партия се достигна до отпадането на ВОЛТ. Отдавна се шуми за раздор в коалицията ПП-ДБ. Няколко от основните партньори отпаднаха, сред които "Зелено движение" и ВОЛТ.

В крайна сметка обаче „Да, България“ ще се яви на предсрочните парламентарни избори през октомври заедно с „Продължаваме промяната“ и „Демократи за силна България“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
опетков
преди 1 час

Нестимирчо, горкото отритнато добиче, как те прекара простоКиро на предните избори. Още не си забравил, а направи толкова много за тях.Май прибра доста голям пай от неполагащата ти се субсидия и затова те ритнаха силно отзад..

Откажи
OmeX
преди 47 минути

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи