Нова тактика! "Възраждане" се нахвърли на ГЕРБ

Отказали да преговарят за коалиция за широко управление именно заради ГЕРБ

Нова тактика! "Възраждане" се нахвърли на ГЕРБ | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Не само, че не искаме да управляваме с ГЕРБ-СДС, а искаме да вкараме в затвора Бойко Борисов и всички, с които той управлява през последните 12 години”. Това заяви в интервю за Нова телевизия заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев.

„Решихме, че няма да управляваме безпринципно с цената на това да имаме постове. Ние поставихме политики”, подчерта той.

Той опроверга и обвиненията, че са търсили по някакъв начин ГЕРБ в подкрепа на закона срещу ЛГБТ пропагандата - законът минал с почти конституционно мнозинство, включително с подкрепа и от депутати на ПП-ДБ. Този законопроект бе безспорен, не спекулирайте че ГЕРБ ни подкрепя, призова депутатът.

Подкрепи ни БСП, ДПС-Доган, независимите крила на "Величие", всички партии с изключение на част от ПП-ДБ и част от ГЕРБ, припомни той. Разликите при второ гласуване пък идвали "след обаждания от посолствата, защото се нарушавали евроатлантическите ценности".

Ганев реагира и на изказването на лидера на ГЕРБ, че с посещението си в Русия тази седмица представителите на "Възраждане" са отрязали всякакви шансове за бъдещо сътрудничество. И в 48-то, 49-то и 50-то НС с "Възраждане" бяха водени разговори за всевъзможни конфигурации за управление, в които присъстваше и ГЕРБ. Ние категорично отказахме, настоя той. Последните подобни били при третия мандат, в които ИТН опита да състави правителство. Хората на Слави Трифонов обаче поканили всички без ДПС и Пеевски, включително и ГЕРБ, а "Възраждане" напуснали именно заради ГЕРБ.

Относно присъствието на представители на "Възраждане" на срещата на БРИКС в Москва, Ганев коментира: "Преди няколко месеца бяхме поканени от републиканската партия. Когато отидохме на официално посещение във Вашингтон никой не попита защо сме там. След няколко месеца имаме покана за официално посещение в Пекин, ще отидем и там. Ние не трябва да затваряме икономическия си интерес само с няколко държави. Ние сме канени навсякъде. България не трябва да се капсулира, а да разширява икономическите си интереси."

Ние сме приети както в САЩ, така и в Русия, подчерта Ганев. Той подчерта, че БРИКС не са само 5 държави - там са арабските страни и най-богатата част от света, има и 40 нови молби за присъединяване, включително и от Турция.

Ганев коментира и проекта за чуждестранните агенти у нас. По думите му законът е заимстван изцяло от САЩ. „Той е преведен дословно от американското законодателство и адаптиран към българското”, посочи Ганев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай