Нов трус в БСП! Върнаха Иван Таков начело на софийската организация

"Рано или късно справедливостта тържествува", коментира Иван Таков

Нов трус в БСП! Върнаха Иван Таков начело на софийската организация | StandartNews.com

Иван Таков се връща като председател на БСП-София по решение на Общопартийната контролна комисия. В прессъобщението от комисията, изпратено до медиите, се казва, че решението за налагане на предсрочен отчетно-изборен цикъл в Градската организация на БСП в София е взето без кворум на Националния съвет и е нелегитимно.

"Това означава, че председател на БСП-София отново е Иван Таков, а съставът на Градския съвет - колективния ръководен орган в София, както и председателите на 24-те районни организации остават същите от преди нелегитимно взетото решение на Националния съвет", пише в позицията на групата на БСП-София в Столичния общински съвет.

"Рано или късно справедливостта тържествува", коментира Иван Таков. "В нашия случай доста закъсня, но се радвам, че все пак се случи. Повече от три месеца чакаме това заседание и неговите решения. Нито за миг не съм се съмнявал, че правото и истината са на наша страна. Целият този грубо нагласен сценарий с решението на Националния съвет без кворум и последвалата акция на ликвидаторите доведе до катастрофата на БСП на изборите на 9 юни. Виждам обаче, че партията не е загубила напълно съпротивителните си сили и чувството си за самосъхранение. Това ми дава вяра, че с много работа оттук-нататък, всички заедно ще успеем да я възстановим и БСП скоро отново ще бъде един от основните фактори в политическия живот в държавата", посочва градският лидер на партията.

Решението на ОПКК за Градската организация в София влиза в сила веднага. Това означава, че още от понеделник Иван Таков, Градският съвет и Изпълнителното бюро в състава си от преди решението на Националния съвет, продължават работата си в централата на ул. "Леге" №10.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай