Нов скандал в "Промяната”. Лорер гори за парламента

Демократична България му вдигнали мерника

Нов скандал в "Промяната”. Лорер гори за парламента | StandartNews.com

Нов скандал гърми в ПП-ДБ. В дъното му е едно от знаковите лица на „Продължаваме Промяната” и основател на партията – Даниел Лорер. Партньорите на Кирил и Асен от Демократична България вдигнали мерника на Лорер и поставили като условие за коалицията изгонването му от парламента.

Възможно е накрая Лолер наистина са отпадне от следващия парламент. Демократична България били категорично против включването му в листите, съобщи „Уикенд”, като се позовава на свои сигурни източници.

Те поставили като изрично условие Лорер да не бъде поставян за водач в нито един район, дори поискали нещо повече от ПП – да се направи така, че да бъде на неизбираема позиция, примерно 5-и във варненска листа или 6-и в софийска.

Даниел Лорер си навлякъл гнева на десните след поредица свои медийни изяви. В Демократична България били особено бесни на на последното му интервю в тв студио, в което Лорер се изказа в подкрепа на „Възраждане” във връзка със скандалните промени в закона за ЛГБТИ пропагандата в училищата. „Такива становища са недемократични и изобщо не се вписват в ценностите ни”, посочили от „Да, България” и поискали гаранции, че Лорер няма да е водач на нито една обща листа.

От ПП в крайна сметка се съгласили. Не е ясно дали бившия министър е наясно, че е предаден от своите. Даниел Лорер отдавна е в конфликт с един от лидерите на партията Кирил Петков, както и с Николай Денков. Той гравитира около лагера на Асен Василев, но в последно време влошил отношенията си и с него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Не съм фен на ПП-ДБ. Но според мен те имат двама наистина умни мъже в екипа си: Даниел Лорел и Асен Василев. Всичко останало е "смях в залата". И ако се лишат от тях на кои се надяват: Нанков, Христо-хазарта и техни подобия.

Откажи
Белгия
преди 1 седмица

Абсолютно съм съгласна с вас...

Откажи
Софиянец
преди 1 седмица

Лорер се издигна в очите ми, въпреки че не го харесвах особено. Panta rei.........

Откажи