Николоски отново се озъби. Подгони Радев и Борисов

Македонският вицпремиер продължава с атаките

Николоски отново се озъби. Подгони Радев и Борисов | StandartNews.com

Продължава напрежението и словесните престрелки между български и македонски политици.

Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски отново изрече остри думи по адрес на Бойко Борисов, Румен Радев и Димитър Главчев и заговори за "нови ветрове" в България в интервюта за македонски медии, предава БТА.

Като пряка намеса във вътрешните работи на Република Северна Македония оцени Николоски поисканата от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов оставка, като извинение за думите на Николоски по ТВ "Алфа", че домакините на президента Гордана Силяновска в София са "нецивилизовани" и "мизерни".

В интервю за ТВ Сител снощи, той заяви, че изявлението му е било съгласувано с премиера на страната Християн Мицкоски, а "това, което Бойко Борисов направи, само показва какво всъщност искат те, а именно да диктуват политическите процеси" в Северна Македония.

"Да видим кой ми иска оставка? Олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада. Бивш премиер, обвинен в корупция. Председател на политическа партия с ясни проруски позиции, която не признава (Северна) Македония", заяви Николоски.

"Хайде, да кажем, че се е случила грешка (с липсващото знаме). Случват се грешки. Какъв беше отговорът на Румен Радев? Започна да обижда всички нас. Можеше да се извини и например, като знак на добра воля, да помоли кмета на София на следващия ден, на главния булевард в София да се поставят български и македонски знамена, като знак на извинение и уважение. Какво направиха те? Започнаха да ни обиждат. На обиди се отговаря така, както аз отговорих", заяви Николоски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OmeX
преди 34 минути

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо---- https://do.my/xpro

Откажи