Нейнски проговори за Екатерина Захариева. Посочи проблемите

Според нея цялата структура на дебатите у нас е всичко друго, но не и политическа

Нейнски проговори за Екатерина Захариева. Посочи проблемите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Бившият външен министър и дипломат надежда Нейнски очаква дебатът за кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар, който се води в България, да се пренесе и на европейско ниво.

По думите и от България се очаква да дава сигнали на стабилност, сигурност и предсказуемост, "а всички виждаме че това не се случва".

Според Нейнски цялата структура на дебатите у нас е всичко друго, но не и политическа. "Реформата не е да смениш шефовете на регулатори или кметове, а когато се реформира навътре сектора", каза тя.

"България има много ясен път в момента, а за евроатлантизъм се говори като дъвка, но никой не говори в дълбочина какво трябва да се направи, за да бъдем ясен и предсказуем партньор, каза още Нейнски.

Според нея това че страната ни е представила две кандидатури за еврокомисар е било добро решение.

"Екатерина Захариева има добра биография, за да заеме този пост. Всичко зависи сега от това как тя ще се представи, това ще бъде важно и за репутацията на страната", посочи Нейнски.

По повод предизвикания от "Продължаваме промяната" скандал с черен пиар срещу Захариева Нейнски каза, че компрометирането на българския кандидат създава усещането за лош вкус. "Ние имаме тази практика да изнасяме вътрешните си проблеми навън, което не ни създава добра репутация", подчерта тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пловдивчанин
преди 2 дни

Наде, не бери дерт как ще се представи Екатерина Захариева. Тя е не по-малко от теб умна и интелигентна. Не за първи път поема толково отговорни задачи.

Откажи