На Радев му припари! Прокуратурата се задейства по сигнала на Горица Кожарева

Предстоят действия, обяви държавното обвинение

На Радев му припари! Прокуратурата се задейства по сигнала на Горица Кожарева | StandartNews.com

Сигналът на Горица Грънчарова-Кожарева за оказван натиск при съставянето на служебното правителство е постъпил в Софийската градска прокуратура, съобщи БТА, позовавайки се на информация от прокуратурата.

"Сигналът е разпределен на случаен принцип на прокурор, който следва да се запознае с него и да прецени какви действия ще предприеме", обясниха от държавното обвинение.

Вчера заместник-председателят на Сметната палата и предложена за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал за оказван й натиск в хода на процедурата по сформиране на проект на служебно правителство.

Сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри, които Горица Грънчарова-Кожарева е осъществила в периода от 9 до 19 август 2024 г., посочиха от прокуратурата.

Президентът Румен Радев публично сгази Конституцията вчера и през цяла България наруши принципа на разделение на властите и грубо се намеси в правото на Кожарева да състави правителство. Радев първо поиска тя да смени Калин Стоянов като МВР-шеф. Кожарева категорично отказа, обяснявайки, че е провела десетки срещи на всички нива в системата на МВР, защото като одитор не се доверява на нищо, докато не направи насрещна проверка. Тя й показала, че на всички нива в МВР държат Калин Стоянов да остане на поста си, защото е професионалист, който е постигнал големи успехи.
Въпреки това Радев отказа да разпише указ за служебното правителство и хвърли страната в безпрецедентна конституционна криза. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NEMO
преди 4 седмици

Горица Грънчарова - завършила СПТУ по автотранспорт. Първо работно място - САС Разлог - специалност - МОНТЬОР НА АВТОМОБИЛ. Следвала /редовно/ във ВФСИ Свищов от 1985г. до 1992 г. - СЕДЕМ ГОДИНИ !!!!!!!!!!! Само мозък и биотокове !!!!!! = справка = https://appointmentsboard.bg/wp-content/uploads/2015/04/20150330071904Dokumenti-na-Gorica-Grancharova.pdf

Откажи