Мантрите на "земеделеца" Доган

Две ДПС-та няма и никога не е имало. Партията е една и участва в коалицията ДПС– Ново начало

Мантрите на "земеделеца" Доган | StandartNews.com

През последните седмици се наблюдава меко казано шизофренно поведение от страна на  малката, но много гласовита група „журналисти“, подвизаващи се в контролирания от Иво Прокопиев мейнстрийм. Които упорито се опитват да налагат в обществото мантрата „ДПС на Доган“, „фракцията на Доган в ДПС“, „двете ДПС-та“, „ДПС на Доган участва в коалицията „Алианс за права и свободи“ и прочие кухи фрази, нямащи нищо общо с реалността. 

Дали въпросните медийни говорители осъзнават колко нелепи са тезите им не е ясно, а и не е от особено значение. От значение е обаче защо го правят, както и нелепиците им да бъдат разобличени. За да може хората, които на 27 октомври ще отидат до изборните урни, да не бъдат подвеждани.

Две ДПС-та няма и никога не е имало. Партията е една и участва в коалицията „Движение за права и свободи – Ново начало“, съкратено „ДПС – Ново начало“.

Същата коалиция е регистрирана за изборите с решение на ЦИК, окончателно потвърдено с влязло в сила решение на Върховния административен съд. 

Освен ДПС, в коалицията „ДПС – Ново начало“ участват и партиите „Български глас“ и „Новите лидери“. В учредителния документ на тази коалиция стои подписа на лидера на ДПС Делян Пеевски, в качеството му на председател на партията. Не на Джевдет Чакъров или на Ахмед Доган, а именно на Делян Пеевски. И независимо, че този факт докарва на някои хора ужасно главоболие, реалността е такава.  

А каква е паралелната реалност при Ахмед Доган и приближените му дерибеи? Съвсем друга – те си въобразяват, че ДПС е при тях, че те са „автентичните“ и „единствените“. 

Само че колкото и да се напъват да го твърдят, колкото и медиите на Прокопиев да са на тяхно разположение, реалността не може да бъде подменена с фалшификат, видим дори с просто око. Тези хора представляват само себе си и никой друг, още по-малко партията ДПС. Защото истината е, че Ахмед Доган, Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов и прочие, се регистрираха за участие в листите на коалиция “Алианс за права и свободи“ или съкратено АСП, в която коалиция участват само две партии – „Земеделски народен съюз“ и партия „СБОР“. 

Там нито участва партия „Движение за права и свободи“, нито в наименованието на тази коалиция присъстват името или абревиатурата на ДПС. Е, тогава за какви „автентични депесари“ говорим? 

Или както Делян Пеевски иронично, но много точно заяви пред медиите – „Доган е от земеделците“. Това е реалността. Въпреки многото хватки и съдебни еквилибристики, които хората на Ахмед Доган предприеха през последните седмици пред ЦИК и пред Върховния административен съд, истината и правото бяха на страната на Пеевски и коалиция „ДПС – Ново начало“. 

Не без значение е и фактът, че за разлика от Доган и дерибеите, които използваха няколко различни варианти в хода на регистрацията за изборите – опит за коалиция с участието на ДПС (представлявано от Джевдет Чакъров), опит да регистрират само ДПС (представлявано пак от Чакъров) и накрая - коалиция без ДПС, то Пеевски заложи на истината и последователно премина през всички административни и съдебни битки само с „ДПС – Ново начало“. 

Както първоначално беше заявил, без да се огъва и без да търси втори или трети спасителен вариант. Защото за убедените в правотата си хора няма заден или страничен вход. Има само един – парадния, през който „ДПС-Ново начало“ ще се яви на изборите.

Но нека да погледнем на ситуацията и от друг ъгъл. 

Законът за политическите партии казва, че едно лице може да участва само в една партия. Същото се казва и в устава на ДПС – в партията може да членува само лице, което не членува в друга партия. Дори повече, чл. 6 от този устав забранява както членството в друга партия, така и да се работи в полза на друга партия при избори, а също и регистрацията на кандидатура за участие в парламентарни или местни избори от друга партия.  

Тогава, как обикновените избиратели депесари биха възприели фалшивата „автентичност“ на Доган, Чакъров и компанията им, щом те са регистрирани в листите на коалиция „Алианс за права и свободи“, а Чакъров дори е и представляващ тази коалиция? Още повече, че на изборите Доган, Чакъров и хората им ще са политически противници на „ДПС - Ново начало“ и ще работят срещу интересите на ДПС. И едновременно с това същите продължават нагло да се наричат „депесари“ и да се бият в гърдите, че били „автентични“. Ако това не е политическа шизофрения, какво е? Да не говорим, че участието им в избирателните листи на друга партия, в случая коалиция от партии, автоматично води до прекратяване на членството им в ДПС – пак според устава на партията, а и според закона.

Затова и служителите в мейнстрийма на Прокопиев – превърнал се за един ден от враг на Доган и изобличител на обръчите му от фирми, в негов приятел, толкова усърдно се опитват да втълпят на избирателите мантрата за „автентичните“ дерибеи. 

Защото да говорят истината – че няма „ДПС на Доган“, окончателно би занулило политически философа от Дръндар и малцината му последователи. 
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай