Македонският ястреб пак се обади! Тежка обида за България

Кого нападна яростно Николоски

Македонският ястреб пак се обади! Тежка обида за България | StandartNews.com

Озверял към страната ни македонски политик отново си отвори устата.

Вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски обяви, че застава зад думите си от вчера по отношение на България и допълни, че "корумпирани политици в България му искат оставката".

Той отговори с поредна порция упреци и обидни квалификации на българските партии, които му поискаха оставката. За това се обявиха от ГЕРБ, БСП и ИТН в реакция на обидите му към България и българския президент.

Вчера Николоски нарече българите "нецивилизовани" и "мизерни" и предизвика скандал. В телевизионното интервю той категорично отрече двете страни да имат обща история, а поводът за нападките му отново беше липсата на македонско знаме в кабинета на "Дондуков" 2 по време на срещата на българския и македонския президент преди няколко дни. Тя беше неформална и протоколът не го изисква.

Само няколко часа по-късно, след като партиите в НС настояха да освободи поста си, Николоски излезе с позиция, в която отправи нападки към българските политици и визира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, без да назовава името му. Той намекна за снимките с кюлчетата в спалнята:

"Бих искал да кажа нещо на онези политици, които искат моята оставка. Политици, които са обвинявани в престъпления и корупция, политици, които сме виждали на снимки да спят на легло до пачки, злато и стотици хиляди евро в чужда валута, искат от мен да подам оставка. Такива политици ли ще ми поискат оставката? Извинявайте, господа, но вие не сте достойни да ми искате оставката", подчертава вицепремиерът на Северна Македония, цитиран от БНР.

"Езикът, който използват, има само едно извинение - оставка на този министър. И ако не го направят, нито премиер, министри, нито партии не трябва да се виждат и да разговарят с тях, а ние ще направим всичко възможно в ЕНП да узнаят какво са направили", зарече се Бойко Борисов от името на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
dianem
преди 1 час

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи