Любен Дилов-син проговори! Става ли министър?

Каза името на премиера

Любен Дилов-син проговори! Става ли министър? | StandartNews.com

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син проговори дали ще става министър в кабинета на малцинството, който ГЕРБ ще предложи следващата седмица. В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на кандидат-премиера от Борисовата партия мандат за съставяне на правителство. Очаква се кандидатът за министър-председател да е бившият председател на 49-ото НС Росен Желязков.

ВИЖ ОЩЕ: Симеон Дянков издаде премиера и министрите. Големи изненади

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство, прогнозира Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", в интервю за БНР и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов. Но добави: "Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на туризма, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата:

"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи - ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит".

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството.

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно", каза Дилов-син.

"Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение", смята той.

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай