Край! Стана ясна съдбата на втория мандат за правителство

ПП-ДБ се готвят да върнат папката на президента Радев

Край! Стана ясна съдбата на втория мандат за правителство | StandartNews.com

Източник: БНТ

Проведените вчера срещи с останалите парламентарни групи показаха ясно, че няма подкрепа за нашия подход, който е първо антикорупционните закони и след това разговори за правителство. Това заяви на брифинг в парламента депутатът Божидар Божанов от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат и сме готови в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен, посочи той.

„Искам да благодаря на президента, който ни даде възможност да проведем тези разговори и да тестваме дали в 50-ото Народно събрание има воля да се справим с най-големия проблем на България в този момент – корупцията и всичките зависимости. Няма да злоупотребяваме с времето и затова сме готови да върнем обратно мандата в първия удобен за него момент“, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Снимка: БГНЕС

По думите на Людмила Илиева от ПП-ДБ подходът на партията е бил приет позитивно по време на разговорите.

„За първи път видяхме остри опоненти в зала да сядат и да разговарят добронамерено с една-единствена цел – да се намери път за изход от този политически тупик. Отчитаме самия процес, по който протече разговорът като позитив и тепърва ще следваме този подход и ще го поставяме като основа за решаване на наболелите политически проблеми в страната“, каза Илиева.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай